Περιποίηση άκρων Ρέθυμνο

Περιποίηση άκρων Ρέθυμνο

Το manicure είναι μια διαδικασία κατά την οποία γίνεται καθαρισμός και σχηματισμός των νυχιών στα χέρια. Το ιδανικό σχήμα των νυχιών καθορίζεται από τις μεταβαλλόμενες τάσεις. Ένα manicure αποτελείται από κάποια διαδοχικά βήματα. Αρχικά γίνεται λιμάρισμα των νυχιών ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια μαλακώνουμε το επωνύχιο είτε μέσω της εφαρμογής ενός χημικού παράγοντα είτε αφήνοντας τα δάχτυλα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό. Μόλις μαλακώσει και γίνει εύπλαστο, σπρώχνουμε το επωνύχιο που είναι προσκολλημένο στο νύχι και γίνεται αφαίρεση του νεκρού τμήματος του. Έπειτα γίνεται εφαρμογή αναπλαστικού προϊόντος και μάλαξη στα νύχια και τα δάκτυλα, ενώ η λιπαρότητα αφαιρείται από την πλάκα του νυχιού μέσω της χρήσης αντισηπτικού. Τέλος, εφαρμόζεται η βάση βερνικιού, το βερνίκι και γυαλιστικό βερνικιού (top coat).
Το ημιμόνιμο manicure έχει ακριβώς την διαδικασία με το απλό manicure και η μόνη διαφορά είναι στο βερνίκι (shellac). Τα ημιμόνιμα βερνίκια για τα νύχια, ή βερνίκια νυχιών με φωτοσκλήρυνση, για την ικανοποίηση της ζήτησης βερνικιών που στεγνώνουν γρήγορα και έχουν μεγάλη διάρκεια από τους καταναλωτές. Είναι ανθεκτικά στο ξεφλούδισμα και έχουν σχεδιαστεί για χρήση επάνω από τα φυσικά νύχια για 3 εβδομάδες περίπου, ενώ η αφαίρεσή τους επιτυγχάνεται με χρήση καθαρού ασετόν. Περιέχουν τις ίδιες χρωστικές που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών, αλλά χρησιμοποιείται και μια βάση που περιέχει φωτοεκκινητές πολυμερισμού και μεθακρυλικά ή ακρυλικά ολιγομερή και μονομερή αντί για την τυπική βάση διαλύτη / ρητίνης.
Το pedicure ως λέξη, αναφέρεται στην επιφανειακή καλλυντική περιποίηση των ποδιών και των νυχιών στα πόδια. Θεωρείται ότι το pedicure αποτελεί μια καλοκαιρινή συνήθεια. Ωστόσο, το χειμώνα τα πόδια μας χρειάζονται περισσότερη περιποίηση, λόγω των κλειστών παπουτσιών. Ένα pedicure, λοιπόν, στον χώρο μας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ασθενειών και διαταραχών των νυχιών, καθώς πραγματοποιείται πλήρης καθαρισμός τους. Το pedicure, όμως, δεν περιορίζεται μόνο στα νύχια, καθώς εφαρμόζουμε εμβάπτιση των ποδιών σε νερό με αιθέρια έλαια για την ανακούφιση και την πρόληψη των οιδημάτων των ποδιών, παρέχουμε φροντίδα για τους κάλους και αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα από τις πτέρνες. Επιπλέον, μασάζ για τόνωση της κυκλοφορίας, ενυδατική μάσκα – παραφινόλουτρα είναι τα ιδιαίτερα χρήσιμα και θεραπευτικά μέσα, που εφαρμόζονται στο κέντρο αισθητικής μας. Τα πέλματα είναι αυτά, που δέχονται τις πιέσεις από το βάρος του σώματος αλλά και τις δερματικές αλλαγές από τα παπούτσια. Είναι σημαντικό για γυναίκες και άνδρες να έχουν όμορφα και περιποιημένα άκρα. Με τις θεραπείες αυτές το πόδι και το πέλμα, αναζωογονούνται και “αναπνέουν” καλύτερα, ενώ και η οπτική αισθητική τους βελτιώνεται πολύ.
Το ημιμόνιμο pedicure είναι η ίδια διαδικασία με το απλό pedicure και η μόνη διαφορά είναι στο βερνίκι. Τα ημιμόνιμα βερνίκια για τα νύχια, ή βερνίκια νυχιών με φωτοσκλήρυνση, για την ικανοποίηση της ζήτησης βερνικιών που στεγνώνουν γρήγορα και έχουν μεγάλη διάρκεια από τους καταναλωτές. Τα shellac είναι ανθεκτικά στο ξεφλούδισμα και έχουν σχεδιαστεί για χρήση επάνω από τα φυσικά νύχια για 3 εβδομάδες περίπου, ενώ η αφαίρεσή τους επιτυγχάνεται με χρήση καθαρού ασετόν. Περιέχουν τις ίδιες χρωστικές που χρησιμοποιούνται στα παραδοσιακά βερνίκια νυχιών, αλλά χρησιμοποιείται και μια βάση που περιέχει φωτοεκκινητές πολυμερισμού και μεθακρυλικά ή ακρυλικά ολιγομερή και μονομερή αντί για την τυπική βάση διαλύτη / ρητίνης.
Τα τεχνητά νύχια, χρησιμεύουν κυρίως για να επεκτείνουμε το φυσικό νύχι και να δώσουν ένα μόνιμο σχήμα και σχέδιο. Παλιά χρησίμευε και σαν «ενίσχυση φυσικού νυχιού», κάτι που έχει ξεπεραστεί με τα μόνιμα βερνίκια. Διαρκεί περίπου 30 μέρες ανάλογα με τη φυσική προέκταση του νυχιού. Σαν υλικό, διατηρείται αναλλοίωτο στο νύχι για πολύ περισσότερο από 20 μέρες. Όμως, επειδή το νύχι μεγαλώνει, εμφανίζεται ένα κενό στο επάνω μέρος, που το καθιστά άχρηστο μετά από 15-25 μέρες, ανάλογα τη ταχύτητα που μεγαλώνει το νύχι σε κάθε οργανισμό. Μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να κάνετε συντήρηση των τεχνητών για να κρατήσουν άλλο τόσο. Με τα τεχνητά νύχια, μπορούμε να δώσουμε μέγεθος και σχήμα σχεδόν σε κάθε νύχι. Η προέκταση μπορεί να γίνει με tips ή φόρμα. Τα tips είναι πλαστικά νύχια που κολλάνε επάνω στο φυσικό νύχι και στη συνέχεια καλύπτονται από το υλικό του τεχνητού νυχιού. Η φόρμα αντικαθιστά τα tips, κάνοντας το υλικό να σταθεί σε σχήμα επάνω στο νύχι. Η καταλληλότητα κάθε προέκτασης, εξαρτάται από το μέγεθος του φυσικού νυχιού. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα τεχνητά νύχια είναι Gel ή ακρυλικό. Το Gel, είναι ένα παχύρευστο υλικό σε μορφή τζελ, που πολυμερίζεται σε λάμπες UV ή LED για να σταθεροποιηθεί. Το ακρυλικό, είναι υλικό που τοποθετείται επάνω στο νύχι . Είναι σκόνη ακρυλικού που με το κατάλληλο υγρό και την έκθεση στο περιβάλλον γίνεται συμπαγές, σταθεροποιείται και γίνεται σκληρό και σταθερό. Τοποθετείται επάνω στο νύχι και μέχρι να στεγνώσει είναι πολύ εύπλαστο και τοποθετείται όπως επιθυμούμε. Μετά γίνεται σκληρό και ανθεκτικό και παραμένει αναλλοίωτο. Κάθε τεχνητό νύχι μπορεί να βαφτεί με μόνιμο βερνίκι, με χρωματιστό υλικό (πχ χρωματιστό ακρυλικό ή χρωματιστό τζέλ) ή με απλό βερνίκι. Η αφαίρεση των τεχνητών γίνεται με εμποτισμό σε καθαρό ασετόν, ή ειδικό αφαιρετικό και αρκετό τρίψιμο με λίμα ή τροχό. Η αφαίρεση είναι χρονοβόρα διαδικασία και πρέπει να γίνεται από ειδικούς για να μην προκληθεί ζημιά στο νύχι.